Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako doći do osvetljenja uličnog osvetljenja LED-a?

Source:

Dimming LED ulicno osvetljenje

Kao stalan izvor struje, LED se može inherentno dimitirati. "Struja koja prolazi kroz LED lampice određuje izlaz svetlosti." Njihova osvetljenost može se podesiti jednostavno regulacijom struje za napajanje sloja poluprovodničkog materijala pričvršćenog na podlogu.

LED ne voli tradicionalni izvor svetlosti, zatamnjuje i neće uticati na efikasnost i život LED. Zapravo, zatamnjivanje može smanjiti njihovu radnu temperaturu, time produžujući vijek trajanja LED-a.
Pored toga, opseg dimljenja LED-a je širi od kompaktnih fluorescentnih sijalica i lampe visokog intenziteta. U poređenju sa kompaktnom fluorescentnom lamperom od 10% do 30% dimminga (podaci iz američkog udruženja proizvođača električnih aparata NEMA), lampe sa visokim intenzitetom od 30% do 60% dimminga (podaci iz američkog informacionog inženjerstva NLPIP) LED dimming se može učiniti kako bi se postiglo puno opterećenje ispod 1%.

Svaki LED uređaj, ukoliko želite da zamenite izvor svetlosti ili LED osvetljenje, potreban je pogon kako bi se postigao zatamnjenje. Pošto su LED diode nisko-naponski DC izvori, LED-ovi zahtevaju elektronski upravljač za pretvaranje AC-a u korisnu i podesivu DC struju. Ovi pogoni su podeljeni u dva načina zatamnjenja. U režimu modulacije širine impulsa (PWM) struja preko LED-a se isključuje na vrlo visokoj frekvenciji, "obično nekoliko hiljada puta u sekundi", a struja kroz LED je jednaka trenutnom prosjeku u ciklusu LED promjene . Smanjenje LED-a na vrijeme može smanjiti prosečnu struju ili efektivnu struju, čime se smanjuje osvetljenost LED-a.
PWM i CCR imaju svoje prednosti i mane. PWM aplikacija je opsežnija, opseg dimljenja je širi, može raditi svjetlosnu izlaznu snagu od 1% ili manje, i bez obzira na LED u nazivnoj struji, maksimalnom strujnom ili nultom tekućem radu, može izbjeći fenomen izbjegavanja boje. Pošto PWM dimming koristi brzo uključivanje i isključivanje, zahtijeva sufisticiranije i skuplje uređaje elektronskog pogona da generišu dovoljne impulze visokih frekvencija kako bi se sprečilo treperenje ljudskog oka.
CCR zatamnjivanje je efikasnije i jednostavno jer zahteva mnogo jednostavniji i jeftiniji uređaj za vožnju. Za razliku od PWM-a, CCR ne proizvodi elektromagnetne smetnje izazvane elektromagnetnom promjenom visokih frekvencija. Pored toga, CCR omogućuje da se uređaj postavlja dalje od izvora svjetlosti, što je povoljno za zamjenu izvora svjetlosti sa LED diode ili za kompaktne uređaje sa ograničenim unutrašnjim prostorom. Međutim, CCR nije pogodan za aplikacije u kojima je potreba za zatamnjivanje manje od 10%. "U veoma niskim trenutnim uslovima, LED ne može ispravno raditi, izlaz svjetla nije stabilan.

Upit
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Obratite nam se
Address: Br.1, Xinxi Avenue, novi industrijski Park, Hi-tech zona, Xi'an grad, Kina
Tel: +86-2981028690
Fax: +86-2981028980
E-mail: sales@sxyhzm.com
Shaanxi Yahua rasvjete električna oprema co, Ltd